Parcul Național Cozia

Parcul Național Cozia – una dintre capodoperele României

Arta nu se află doar în muzee sau cărți. O avem între granițele țării noastre, care se face remarcată prin găzduirea tuturor formelor de relief. Una dintre capodoperele țării este Parcul Național Cozia, o oază de liniște care trebuie vizitată cel puțin o dată când ajungi pe plaiurile oltenești!

Despre Parcul Național Cozia

Situat în partea central-sudică a Carpaților Meridionali, parcul Cozia se întinde pe o suprafață de 17.100 de hectare și este casă pentru sute de specii de plante și animale protejate. Fauna și flora sunt o poveste pe care o poți descoperi în timpul unei plimbări! 

Pădurile îmbracă 95% din suprafața masivelor Cozia, Narățu și Doabra-Călinești și indiferent de anotimp, coloristica aparte creează tablouri de o frumusețe copleșitoare. În călătoria ta pe potecile naturii ai ocazia să descoperi plante precum cimbrișorul, laleaua pestriță, didiței, trandafirul din Cozia și multe alte specii. Totodată, ascunse în inima naturii se află șase specii de mamifere: ursul brun, râsul, lupul, liliacul comun, liliacul mare cu potcoavă și liliacul cu urechi late. 

Dincolo de faună și floră, parcul Cozia  se remarcă și pentru turismul monahal-istoric, în zonă fiind o multitudine de lăcașe de cult:  Mănăstirea Stânişoara, Mănăstirea Turnu, Mănăstirea Turnu din Păpușa, dar și multe altele. 

Activități

În sejurul tău, poți opta pentru plimbări montane, sporturi (în funcție de anotimp) precum sărituri cu parapanta, cățărări și săniuș, pentru vizite la Mănăstiri sau pentru o plimbare relaxantă, care să te încarce cu aer proaspăt. Indiferent de alegere, îți recomandăm să ai o cameră foto cu tine sau cel puțin telefonul mobil. Știm că peisajele te vor fermeca indiferent de anotimp și te vei alege cu experiențe și amintiri unice. Ar fi păcat să nu rămână imortalizate! 

Cum ajungi la Parcul Național Cozia? 

Accesul la parc se face de pe DN 7 (E81). În cazul în care vii de la Râmnicu Vâlcea, parcul este situat la o distanță de 25 de km. Urmează traseul Râmnicu Vâlcea-Călimănești-Păușa. Dinspre Sibiu, trebuie să parcurgi aproximativ 45 de km. 

Rezervația naturală atât de impresionantă se află doar la 200 km de București, așa că dacă erai în căutarea unei escapade dintre betoanele orașului, Parcul Național Cozia este un obiectiv turistic pe care nu trebuie să-l ratezi. 

Dacă ajungi pe Valea Oltului în concediul tău, noi te așteptăm la LakeView Villas pentru o experință completă. În Băbuiești, la doar 20 km de Parcul Cozia, vilele LakeView sunt amplasate strategic ca tu să te poți bucura și de zona turistică din Călimănești-Căciulata, dar și de liniștea și frumusețea naturii.

Pentru o experiență inedită, poți face o rezervare telefonică: 0748372812

Ne puteţi urmări şi pe Facebook şi Instagram pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Sursa foto: Lucian Bolca via libertatea.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *