vacanță

3 sfaturi pentru o vacanță relaxantă

Am putea spune că o vacanță este definiția relaxării în zilele noastre, însă de multe ori se întâmplă să te întorci mai obosit din concediu decât ai plecat. Motivul? De cele mai multe ori, nu este doar unul, însă astăzi ne-am propus să îți oferim câteva sfaturi pentru o vacanță reușită, de unde să revii acasă cu o minte relaxată și cu forțe proaspete. 

1. Alege o cazare care NU se află într-o zonă turistică

Știm cât de tentant este să optezi pentru o cazare cât mai aproape de toate obiectivele pe care dorești să le vizitezi. Nu, nu vorbim despre km care pot fi parcurși cu mașina sau cu mijloacele de transport în comun, ci poate chiar despre sute de metri de Centru, de exemplu. 

Deși iluzia este că salvezi timp și te poți bucura de vacanță fără a sta la volan la cozi interminabile în trafic, adevărul este că nu doar prețul cazării poate fi mai mare, ci și orele de somn pot fi mai scurte. Toată lumea pleacă în concediu să se distreze, iar în sezonul estival toate pensiunile și cazările sunt ocupate, iar terasele și restaurantele au un program prelungit și o agendă plină de evenimente. 

Dacă ai plecat de acasă cu gândul că vei reuși să dormi mai mult timp decât de obicei, o cazare într-o zonă populată poate fi un impediment. De aceea, alegerea unei cazări la câțiva Km distanță de zonele turistice îți permite să te bucuri de experiențele noi, dar și de un somn odihnitor și de liniște. 

2. Nu îți stabili o întreagă agendă plină de obiective turistice

Dacă ajungi pentru prima dată într-o zonă turistică nouă, probabil ai deja o întreagă agendă cu locații pe care ai dori să le vezi. De multe ori tocmeala din târg nu se potrivește cu cea de acasă, iar vizitarea tuturor obiectivelor poate deveni doar o dorință imposibilă de îndeplinit. Pentru a te bucura de experiența concediului și pentru a nu deveni o alergătură obositoare de a bifa tot ce ai pe listă, încearcă să stabilești 2-3 obiective turistice pe zi. În acest fel nu doar că te vei bucura de fiecare locație, ci nici nu vei avea parte de o zi copleșitoare și contra-cronometru. Chiar dacă nu reușești să îndeplinești tot ce ți-ai propus, poți reveni oricând în zonă pentru un alt concediu. 

3. Comunică direct cu unitatea de cazare

Discuția liberă cu unitatea de cazare te poate salva de probleme inutile înainte de a pleca de acasă. Îți recomandăm să întrebi înainte de rezervare detaliile legate de facilitățile pe care le ofertă la pensiune, vile sau hotel, dar tot ei te pot ajuta și cu recomandări despre atracții din zonă sau restaurante pe care să le încerci. Puțină organizare te poate scăpa de eventualele probleme sau frustrări care pot apărea în timpul sejurului, astfel încât să ai parte de un concediu relaxant. 

În cazul în care următoarea zonă pe care dorești să o vizitezi este Valea Oltului, atunci te așteptăm la LakeView, în inima naturii și departe de aglomerație și agitație, pentru un sejur plăcut și liniștit!

Pentru o experiență inedită, poți face o rezervare telefonică: 0748372812

Ne puteţi urmări şi pe Facebook şi Instagram pentru a fi la curent cu toate noutăţile.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *